Vier goals Michael Potkamp leveren Emma maar één punt op

*Kelderkraker met WSJ leidt tot een waar doelpuntenfestijn (6-6)
Dordrecht – SC Emma en het Tilburgse WSJ maakten er vanmiddag in hun kelderkraker van de derde klas een waar spektakel van. Aan het eind van de rit stond een ongelooflijke stand van 6-6 op het scorebord. Grote man bij Emma was spits Michael Potkamp die vier (!) van de zes goals voor z’n rekening nam. ‘Het is heel lang geleden dat ik vier keer in een wedstrijd scoorde’, aldus de viervoudige scherpschutter. Om, toen de kruitdampen van een even spectaculaire als tumultueuze wedstrijd waren opgetrokken, er nuchtertjes aan toe te voegen ‘dat ik liever drie goals minder had gemaakt maar we wel hadden gewonnen’.
Emma en de Tilburgers deelden vooraf de onderste plaats met WSJ op doelsaldo als drager van de rode lantaarn. In hun klas degraderen de onderste twee rechtstreeks, het trio dat daar boven eindigt is veroordeeld tot nacompetitie. Uiteraard is de hoop van de opponenten van vanmiddag gevestigd op dat laatste.
Omdat Coal verloor staat Emma nu op doelsaldo genoteerd als twaalfde met daaronder Coal en WSJ. Alle drie verzamelden 11 punten uit 20 wedstrijden.
*Slimme wissels
Een in het begin van het tweede bedrijf mede door enkele slimme wissels uitstekend opererend Emma boog na rust binnen een kwartier een 2-3 achterstand om in een 5-3 voorsprong. ‘Toen dacht ik dat we de punten binnen hadden’, blikte koningsschutter Michael Potkamp na afloop terug. ‘Zij gingen toen de lange bal spelen en die vielen allemaal goed uit.’ WSJ kwam zodoende langszij (5-5) om in de tweede minuut van de toegevoegde tijd zelf brutaal een 5-6 voorsprong te nemen. Emma weigerde zich neer te leggen bij die negatieve ontwikkeling en - waar het in het verleden wel eens anders was – verstoutte zich moedig tot een allerlaatste slotoffensief. Het leverde in de 95ste (!) minuut de dik verdiende gelijkmaker op (6-6). Michael Potkamp kopte toen een voorzet op maat geweldig accuraat in de kruising. Op de vraag naar wat zijn mooiste én belangrijkste goal van de middag was hoefde hij net als vele anderen niet lang na te denken: ‘Die laatste!’.
Ondanks de euforie keek Michael met gemengde gevoelens terug op het doelpuntenfestijn. ‘We hadden vandaag moeten winnen’, verwees hij terecht naar de ranglijst. ‘We hebben nog zes finales te gaan om van die degradatieplaatsen af te komen. En reken maar: we gaan er dan weer tegenaan’.
*Energie
De wijze waarop Emma al snel na de pauze vanmiddag de 2-3 achterstand omboog in een 5-3 voorsprong kan daarbij dienen als leidraad en inspiratie. ‘Toen zat er volop nieuwe energie in de ploeg’, bevestigde de koningsschutter het algehele gevoel. Potkamp tekende zowel voor de 3-3 als de 5-3.
Die nieuwe energie kwam vooral op het conto van de invallers Dylan Stiegelis en Bayram Akyon. Laatstgenoemde zorgde met een lepe boogbal van zo‘n veertig meter over de keeper heen voor Emma’s hernieuwde voorsprong (4-3) en bracht daarmee de Tilburgers mentaal zo aan het wankelen dat Michael Potkamp luttele minuten later op aangeven van Bayram de marge vergrootte naar een ogenschijnlijk zekere twee (5-3). Een marge die zonder meer nog verder was vergroot als Bayram Akyon en Dylan Stiegelis wat meer mazzel hadden gekend in de afronding. Waarna WSJ gedwongen tactisch overstapte op de lange bal en daarmee drukte op de pijnlijke open zenuw waar Emma al maandenlang defensief mee kampt. De gasten kwamen terug op 5-5 om in de extra tijd het ongeloof bij Emma verder aan te wakkeren met de 5-6. Deze keer ging Emma niet mentaal door de knieën, trok ook doelman Wesley van der Linde naar het front om in de 95ste minuut als geslaagde bliksemafleider te fungeren voor de ook met het hoofd zekere Michael Potkamp. Die bezorgde met zijn vierde treffer Emma weer perspectief in de degradatiedans (6-6).
*SCOREVERLOOP: 11m Michael Potkamp 1-0, 15m Simon Brand 1-1, 20m Enes Ak 2-1, 41m Simon Brand 2-2, 45+5m Themre van Son 2-3, 55m Michael Potkamp 3-3, 56m Bayram Akyon 4-3, 60m Michael Potkamp 5-3, 74m Housam Gharmaoui 5-4, 88m Jordy van de Ven 5-5, 90+2m Wesley van de Ven 5-6, 90+5m Michael Potkamp 6-6.
*BASIS SC EMMA: Wesley van der Linde, Daan Rijppaert, Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius Jasper Maaskant, Calvin Gomes Pereria, Akif Kumas, Simeon Simeonov, Randy van Eden, Michael Potkamp, Enes Ak. Wissels: Dylan Stiegelis, Bayram Akyon, Luiferdi Marchena, Youssef Amenou, Enes Bakiman, Mike Looman.
*STAND 3de klas: Rijen 20-44, GSBW 20-43, 10de Terheijden 20-23, 11de DIA 20-22, 12de Emma 20-11 (-25), 13de Coal 20-11 (-34), 4de WSJ 20-11 (-45).
Deel dit met je vrienden!