Verslag + Foto's Kampioenschap ZO4

Titel Emma 13 is binnen

Op een prachtige zondag mochten de mannen van Emma 4 gaan proberen de titel tegen de nog enig overgebleven concurrent DIA binnen te halen. De spelersgroep en staf was op tijd aanwezig en gespannen zag de trainert. Met 18 spelers de kleedkamer in, beetje krap uiteraard, en waar het normaal feest is met allerlei onzin verhalen was het nu opvallend stil. Na een warming up nog een laatste peptalk in de kleedkamer en elkaar op scherp zetten. Niemand pikt ons op eigen veld iets af...vandaag MOET het gebeuren.
Op de klanken van de Eye of the tiger kwam het team het veld op en zag de in grote getale opgekomen SC Emma fans, geweldig, waarvoor onze dank. Vaste scheids Haasje floot voor het begin. En waar we meestal slap beginnen was nu gelijk het gas erop. Al in de eerste minuut werd de sterke spits Kevin aangespeeld in de 16 van de tegenstander. Een hoop lopende mensen om hem heen en hij koos de optie Maza die de 1-0 direct binnenknalde. Een droomstart, maar de boel wakker houden en niet denken we zijn er al.
De eerste helft hobbelde heen en weer Emma kreeg kansjes, de tegenstander wat minder. Mede ook doordat wij overal bovenop zaten en Daan en Tom de verdediging prima neerzette. Met een 1-0 voorsprong de rust in. De trainert koos ervoor om 3 verse krachten in te zetten, voor 3 strijders die tot het uiterste waren gegaan en hopelijk de tegenstander al redelijk stuk hadden gespeeld.
Na wat aftasten mocht Danny zijn specialiteit uitoefenen, een corner. Waar hij zelf regelmatig vanuit een corner scoort, legde hij de bal nu bij de 2e paal neer, waar goaltjesdief Michael de paal tegen het net kopte 2-0. In de 60e minuut vond de scheids het niet nodig om voor een handsbal te fluiten in de 16 meter, echter uit het duel wat ontstond beging DIA een overtreding. Nu wees hij wel onberispelijk en terecht naar de stip. Danny pakte de bal op en lag m rustig neer. Daar kwam zijn aanloop en hoppppppa 3-0!!
De armen gingen bij iedereen de lucht in, de klus was geklaard. Nog een half uurtje uitzingen, iedereen nog even laten meevoetballen, zelfs onze keeper Robin kwam Tom aflossen om nog even onder de lat te staan.
Het laatste fluitsignaal klonk en het feest kon beginnen. De kratjes bier en de shotjes gingen er lekker in en de voorzitter reikte de SCHAAL uit met de medailles. Het gerucht gaat zelfs dat de trainer met zijn medaille om heeft geslapen, zo trots was hij op zijn team (of was het dronken). Na een paar uurtjes op de club en menig drankje en broodjes en hapjes op de club was het tijd om naar het Statenplein te gaan en daar verder te feesten. Daar was een muziekfestival met Dordtse artiesten op een groot podium.
In de aanloop naar de zondag toe konden we via Peter een eigen tap regelen. Daaromheen een stuk afgezet met hekken, klem aan het podium. Een eigen VIP ruimte zeg maar, supergaaf. Peter bedankt hiervoor en Maureen bedankt voor de heerlijke biertjes die je voor ons tapte. Het werd een geweldige en supergezellige middag/avond in de brandende zon met een hoop (EMMA)vrienden. Het kampioensteam werd nog het podium opgeroepen met het nummer We are the Champions en genoot ervan.
Het werd nog een lange avond, de spelers verdwaalden door de stad en vierden het feest tot in de kleine uurtjes en in menig kroeg door. Hulde mannen, genoten van jullie!!

De trainert

Klik op de foto om alle foto's te bekijken.

Deel dit met je vrienden!