Superprestatie brengt SC Emma aan de leiding in de tweede periode

*SC Emma - Bavel 3-2
Emma maakte vanmiddag weer eens indruk door koploper Bavel te verslaan. De Dordtse ploeg staat nu zesde in het algemeen klassement. Maar belangrijker: ze is nu ook de nummer één in de tweede periode. Dat gebeurde in een zinderend duel.
Emma’s selectiespeler Randy van Eden doet verslag van een heroïsche wedstrijd. ‘Vandaag mooi voetbal-weer, we mochten aantreden tegen de koploper Bavel.
Bij Bavel staat er druk op en bij ons ook. We hadden nog een overwinning nodig om ons definitief veilig te spelen. De eerste helft zaten we er goed in, hadden veel ruimte om te voetballen en Bavel wilde dit ook. Via een wereldgoal van Michael Potkamp kwamen we op 1-0. Rayvano van de Merwe had de 2-0 op zijn hoofd, maar kopte deze over. Net voor rust kwam Bavel op 1-1 omdat we de buitenspeler te veel ruimte gaven en niet meeliepen voor de rebound’.
Randy van Eden vervolgt: ‘In de rust hadden we het gevoel, dat we de 3 punten echt konden pakken. De tweede helft was 10 seconden onderweg toen Rayvano de 2-1 in het netje legde na een goeie aanval. Bavel drukte ons achteruit, keeper Serhan Tenekecioglu hield ons knap op de been. Uit een corner 10 minuten voor tijd werd het toch 2-2. Beide ploegen gingen ook daarna vol voor de overwinning. Het was , Shendro Cristina die de bal heerlijk binnenkopte voor de 3-2. De wedstrijd werd nog wel gestaakt, nadat er een biertje het veld op werd gegooid en een druppel op de schouder van de grensrechter kwam. Nadat we het veld weer op mochten, hebben we gestreden met z’n allen en zo de 3 punten over de streep getrokken’.
Randy van Eden concludeert: ‘Deze overwinning is echt heel lekker, de overige uitslagen waren ook nog gunstig voor ons. Volgens velen waren we al gedegradeerd in de winterstop en nu kunnen we volgende week zomaar de periode binnen halen. Dit is loon naar werken en een lange neus naar die velen die ons al hadden afgeschreven’.
*STAND 3de klas: Bavel 22-41, SV Reeshof 23-40, Gudok 22-35, 6de SC Emma 22-31, 7de GSC/ODS 21-29, 8ste DIA 22-27, 9de Dubbeldam 22-26, 10de Waspik 22-26, 11de RCD 21-24, 12de FC Dordrecht Am 22-22, 13de en laatste Be Ready 22-21.