SC Emma wint ook z’n tweede bekerwedstrijd moeiteloos (0-5)

*Enes Ak (2 goals): We waren gewoon veel beter dan Dubbeldam
Door Fred van Dongen
Dordrecht - Door een 0-5 zege bij stadgenoot Dubbeldam zette derdeklasser SC Emma vanmiddag een belangrijke stap richting de groepswinst in het bekertoernooi. Als komende zondag thuis niet wordt verloren van RCD, dat vandaag met 0-7 won bij TPO, is voor Emma het eerste seizoensucces binnen.
Emma kwam bij het naar de vierde klas zondag gedegradeerde Dubbeldam geen moment in moeilijkheden. Er zat meer samenhang in het spel van Emma dat bovendien positioneel geraffineerder te werk ging. Al na een kleine tien minuten nam Emma de leiding. Een breedteaanval bracht Bayram Akyon in kansrijke positie: 0-1. Daarna was het even schrikken geblazen voor de bezoekers toen doelman Serhan Tenekecioglu een knappe vrije trap van Jordi Wouters via de lat tot hoekschop kon verwerken. Het bleef lange tijd Dubbeldams enige echte wapenfeit.
Halverwege het eerste bedrijf vergrootte Enes Ak Emma’s marge naar 0-2 met een door een Dubbeldamse verdediger getoucheerd schot. Met name in de snelle omschakeling bleef Emma de gevaarlijkste ploeg, maar op beslissende momenten wist doelman Davey van Pelt van de thuisploeg telkens de orde te herstellen. Op slag van rust vergat Dubbeldam bij een vrije trap even de organisatie waarna Dylan Stiegelis probleemloos de 0-3 kon binnenkoppen.
Ook na rust een dominerend Emma dat de nodige hoekschoppen afdwong maar pas in de slotfase weer zou toeslaan. Eerst reageerde Sigmund Santiago het alertst binnen de zestien (0-4). In de slotminuut bepaalde Enes Ak met een droge knal in de verre hoek fraai voor de 0-5 eindstand.
*Kapper
‘Ik had het moeilijker verwacht tegen Dubbeldam’, vond Emma’s Enes Ak (28) na afloop. Hij tekende vandaag voor twee goals, evenveel als vorige week in het bekerduel met TPO. ‘De mooiste van de twee? Even aan mijn trainer Roy de Bruin vragen. Dus die laatste die goed was voor de 0-5. En o ja, die eerste van me ging via een tegenstander in het doel’.
‘We waren gewoon veel beter, hebben ook nog veel kansen gemist. Als we komende zondag thuis tegen RCD minimaal gelijkspelen zijn we groepswinnaar en zitten we in de knock-out-fase van het bekertoernooi. En dan begint de competitie. Ik denk dat we de top-drie kunnen bereiken. In elk geval een periodetitel’., aldus een gemotiveerde Enes Ak.
Vorig seizoen droeg hij nog het shirt van GSC/ODS-zondag. Enes: ‘Ik heb een kapperszaak in Krispijn. GSC/ODS besloot over te stappen naar het zaterdagvoetbal. En zaterdagen zijn in mijn vak topdagen. Zodat ik wel moest overstappen naar een zondagclub. Dat werd dus Emma waarvoor ik vier, vijf jaar geleden ook al speelde’.
*Meedraaien
‘We hebben vandaag echt niet laten zien wat we kunnen’, oordeelde Dubbeldams spits Xander Staphorst na afloop. ‘Ik heb maar één kans gekregen en dat zegt genoeg. Op de zestien werd ik toen echter neergelegd. De vrije trap leverde helaas niets op. Eigenlijk is dit wel mijn verloop van de wedstrijd. Ik kan er echt niet veel meer van maken. We richten ons u maar op de competitie die voor ons over twee weken begint. En ik denk dat we dan, ook al was het vandaag niet best, volop kunnen meedraaien om de bovenste plekken’.
Deel dit met je vrienden!