“SC Emma VR1 wint titanenstrijd tegen De Fendert VR1”

Gisteren moesten de vrouwen het opnemen tegen nummer 3 van de competitie. De Fendert is al enkele seizoenen een gewaagde tegenstander. Trainerskoppel Tonnie & Otto waren licht gespannen en wisten dat het een zware pot zal worden.

De dag begon met een enorme teleurstelling, de worstenbroodjes waren op, het duurde even voor de aanhang de mentale klap had verwerkt. Na een bakje koffie waren wij wat opgewarmd en konden naar het veld lopen voor de start van de 1e helft. Met de One Love aanvoerdersband die werd gedragen door onze aanvoerster Beyza liet ook SC Emma zich wederom van hun positieve kant zien.

Om 13:30 uur werd er afgetrapt. De Fendert begon gretig aan de wedstrijd en het was duidelijk dat zij snel naar de openingsgoal zochten. SC Emma begon zwak aan de wedstrijd, de scherpte ontbrak en enkele spelers zaten niet lekker in de wedstrijd. In de 3e minuut was het al raak voor de Fendert. Na balverlies op het middenveld wist de Fendert snel om te schakelen en stonden via een slimme steekbal op rechts al snel 1 op 1 met Laura. De spits bleef rustig en wist Laura te passeren (1-0 Fendert). Emma was licht aangeslagen en kwamen niet aan voetballen toe. Tonnie & Otto deden er samen alles aan om de dames scherp te krijgen, dit ging echter niet vanzelf. SC Emma probeerde te voetballen maar kwamen vaak in de problemen op het middenveld vanwege de slechte positionering.

Fendert was voetballend beter en het was duidelijk te zien dat het een goed ingespeelde ploeg was.

Na de 1-0 probeerde Emma zich te herpakken, helaas kwamen zij niet aan voetballen toe, de verdediging van De Fendert zat er dicht op en heel Fendert zette de dames op elke manier wat mogelijk was klemvast. Emma probeerde het via een andere manier en probeerde vaker ballen achter de verdediging te geven. Dit resulteerde erin dat Morgan zich kon losmaken van haar 2 verdedigsters en op jacht kon naar de gelijkmaker. Helaas stond er iemand aan de zijlijn met een vlag die die iets te graag onnodig omhoog stak. Het was duidelijk dat de beste man niet heel bekend is met buitenspelval. Hierdoor liepen de emoties aan de zijlijn en bij de technische staf hoog op. De trainers van de tegenpartij vonden het nodig om hierop in te spelen en zich ook met de technische staf van Emma te bemoeien, dit werd niet altijd in dank afgenomen.

In de 24e minuut lukte het de dames dan toch. Via een opbouw van achteruit wisten de dames Morgan te bedienen, wederom stak de grensrechter zijn vlag omhoog, echter was het de scheidsrechter die niet meedeed aan het spelletje en liet doorspelen. Morgan stormde door op de keepster en wist de goede hoek uit te kiezen (1-1). De opluchting aan de zijlijn was groot.

Emma kon helaas niet lang genieten van het doelpunt. De Fendert liet merken dat ze mentaal sterk waren. Het middenveld van De Fendert was slimmer en sterker, een middenveldster van Fender kreeg het op de heupen en stak het hele middenveld over, zonder ook maar te worden gehinderd. Via een pass wisten zij de spits te vinden, Laura kon redden en De Fendert kreeg n de 27e minuut een corner. De corner werd slecht weggewerkt en na wat geklungel wist De Fendert de bal in de rechthoek te schieten (2-1). De emoties liepen zowel naast het veld als binnen het veld hoog op. Het was duidelijk dat de dames niet goed in de wedstrijd zaten en zichzelf lastig maakte.

Het spelbeeld bleef onveranderd de 1e helft. De Fendert bleef opkomen vanaf het middenveld, Emma hield stand en zorgde ervoor dat de achterstand niet groter werd. Emma kwam vaak niet langs de verdediging van De Fender. De scheidsrechter gaf geen blessure tijd en floot in de 45e minuut op zijn fluit voor het einde van de 1e helft. Het was duidelijk dat de dames een donderspeech nodig hadden, er is werk aan de winkel voor de technische staf.

De Fendert en SC Emma kwamen het veld weer op voor het begin van de 2e helft. Je zag dat de dames erg gedreven waren om een resultaat te halen in Fijnaart. De Fendert straalde rust uit (iets teveel rust). Emma begon gemotiveerd aan de 2e helft. Tonnie & Otto hadden positioneel enkele wijzigen doorgevoerd. Door die wijzigen kwam het middenveld van Emma meer aan voetballen toe, positioneel stonden ze goed en er waren duidelijke afspraken gemaakt. Emma deed er alles aan zo snel mogelijk de 2-2 op het bord te zetten. Helaas hadden ze veel pech met de laatste ballen die niet goed waren, ballen die van de voet stuiterde of net werden aangeraakt door tegenstanders. Aan de zijlijn waren er gespannen gezichten te zien. In de 58e minuut was er een defensieve fout die de linksbuiten van De Fendert een uitgewezen kans gaf om de genadeklap uit te delen, echter was daar Laura die zich niet liet passeren en Emma in de wedstrijd hield. Zal dit dan het 1e puntverlies zijn van de dames?

In de 68e minuut kreeg Emma een corner, die helaas werd weggewerkt door De Fendert. De Fendert probeerde te counteren op links, die counter werd er goed uitgehaald waardoor Emma weer kon omschakelen. Beyza Sr. kreeg de bal ingespeeld en loste vanaf 20m een schot op doel, de bal vloog over de keepster heen het doel in, de opluchting in het veld en aan de zijlijn was groot. De trainers van De Fendert waren hier minder blij mee en probeerde het e.e.a. te provoceren, ik heb ze vriendelijk verzocht de technische staf met rust te laten en zich met hun eigen team moeten bemoeien. De welbekende grensrechter liet weer van zich zien, na een goede aanval wist Emma Morgan te vinden. Het was overduidelijk dat zij achter de verdedigsters stond, echter dacht de grensrechter daar anders over. Trainer Tonnie heeft hem verzocht een andere opticien te zoeken, die tip werd echter niet van harte genomen.

De Fendert was aangeslagen en kwam vanaf dat moment niet meer aan voetballen toe. Emma nam het spel over en toonde weer flair en passie. Dit keer was het De Fendert die achter de bal aan moest lopen. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, gezien de 1e helft tekende de meeste hiervoor. Echter dachten de dames hier heel anders over, in de 87e minuut zette de dames nog één keer aan. Via een goede opbouw konden de dames nog 1x de bal in de pot gooien. Via een perfecte voorzet van rechts wist Claire haar tegenstander voorbij te lopen en liep de bal prachtig binnen (2-3). De speelsters, technische staf en aanhang waren door het dolle heen. Tot grote ergernis van de technische staf van De Fendert.

De Fendert deed er alles aan om nog op 3-3 te komen, de scheidsrechter deed hieraan mee en liet nog 6 minuten langer doorspelen. Emma toonde veerkracht en deed er alles aan om de voorsprong niet uit handen te geven. In de 96e minuut moest de scheidsrechter dan toch toegeven en floot voor het einde van de wedstrijd. De dames hebben veerkracht en karakter getoond en hebben laten zien ook lastige wedstrijden waarin alles tegen zat toch te winnen. Emma blijft ongeslagen en doet goede zaken tegen hun directe concurrent.

Volgende week staat in eigen huis de kraker tegen Wieldrecht te wachten. Wieldrecht staat momenteel 2e met 13 punten, zij hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Het beloofd dus een pittige pot te worden. Emma kan hiermee een goede stap zetten richting de titel.

De wedstrijd staat gepland op 03-12-2022 om 12:30 op ons mooie sportpark. Tot volgende week!