sc EMMA VR1 maakt vliegende start in Bekercompetitie!!!

Voor sc EMMA VR1 stond afgelopen week twee wedstrijden in 3 dagen tijd op het programma.

Donderdagavond een uitwedstrijd tegen Heerjansdam en afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Dubbeldam.

Door vakanties en blessures zijn we nog niet op volle sterkte maar door de inzet van onze Vr2 konden we voor beide wedstrijden een goed en sterk team op de been brengen.

Als trainer wil ik, in ieder geval deze bekerwedstrijden, benutten om een ander spelsysteem uit te proberen. Dit wordt na jarenlang 1-4-4-2 gespeeld te hebben niet door iedereen gewaardeerd ????

Tijdens de eerste helft uit tegen Heerjansdam, alwaar we op hun mooie hoofdveld mochten spelen, komen we netjes met 0-1 voor maar ons veldspel liet nog wel te wensen over. Zeker ons middenveld moet nog wennen aan de 1-4-3-3 speelstijl.

Na een discutabele penalty tegen gaan we rusten met een 1-1 stand.

In de rust is er ruimte om extra uitleg te geven en mijn meiden pakken dit prima op.

De tweede helft start en het middenveld staat prima. Aanval na aanval volgen elkaar op en de aanvallers gaan zeer zorgvuldig met de kansen om, binnen no-time staan we voor.

Heerjansdam heeft veel wissels op de bank en maken daar ook goed gebruik van waardoor wij zeker in het laatste gedeelte van de tweede helft, waarin bij EMMA de vermoeidheid begon toe te slaan, onder een behoorlijk druk komen te staan.

Met uitstekend verdedigend werk en een goede goalie weten we de storm te pareren.

Al met al is onze 3-5 overwinning, zwaarbevochten, maar zeker terecht!

Doelpuntenmakers:

Romy 2x

Naomi 1x

Rochelle 1x

Selanay 1x

Dat is het, na een dagje rust, alweer zaterdagmiddag en staat de derby tegen Dubbeldam op het programma.

Onze nog steeds niet complete selectie wordt weerom aangevuld met, uitstekend, spelen spelers van Vr2

Met de benen/spieren nog stijf van de zware wedstrijd tegen Heerjansdam, beginnen we aan de wedstrijdbespreking. Toch nog een keer het nieuwe spelsysteem proberen en nog steeds krijg ik de handen niet op elkaar.

Na een goede warming-up zijn de spieren weer warm en “lukt het allemaal wel” Toch begint de wedstrijd als een soort zomeravond voetbal met traag spel en weinig actie…………tot dat de 0-1 valt …………toen was het hek van de dam. Na de wonderschone 0-2 beginnen we pas echt te voetballen. Daar waar ons middenveld in het begin van de wedstrijd moest wennen aan het spelsysteem staat het nu beter en creëren we kans op kans.

In de rust kunnen de puntjes op de i gezet worden. Onze spits is licht geblesseerd en begint de tweede helft op de bank, dat geeft voor tweede helft een probleem Na een tip van een van onze speelster weten we dit probleem op te lossen ………….en die tip blijkt een gouden tip te zijn (dank je wel daarvoor Gina). Met Beyza in de spits die lekker in de voeten aangespeelt kan worden creëren we nu ook weer kans op kans.

De 1-6 overwinning in deze derby is dan ook zeker niet geflatteerd.

Britt 2x

Beyza 2x

Rochelle 1x

Naomi 1x

Met 6 punten uit 2 wedstijden is Vr1 koploper in de bekercompetitie.

Woensdagavond staat de laatste bekerwedstrijd in deze poule-fase op het programma de thuiswedstrijd tegen IFC aanvang van de wedstrijd 20:00 uur.

Meiden van sc EMMA Vr1 en Vr2 ik ben er trots op hoe jullie deze twee wedstrijden gespeeld hebben!!!!