SC Emma VR1 laat geen veer over van ZVV Pelikaan VR1

Zaterdag 30-11-2019, de dag van de kraker, geen Ajax- Feyenoord, geen FC Barcelona – Real Madrid maar ZVV Pelikaan VR1 tegen SC EMMA VR1, de nummer 2 tegen de nummer 1.

Trainer Tonnie was zichtbaar gespannen vooraf aan de wedstrijd. Hij heeft zijn meiden de hele week al mentaal voorbereid voor deze wedstrijd.

Dit keer helaas geen worstenbroodjes maar 3 vlamtosti’s, gelukkig maakte dat de wedstrijd er niet minder op.

De vrouwen van Emma kwamen met volledige concentratie het veld op, de geconcentreerde blikken tijdens de warming-up en na een bemoedigend cirkeltje, sprak boekdelen, de vrouwen willen laten zien dat zij de echte nummer 1 zijn.

Vanaf de 1e minuut zetten de vrouwen van Emma Pelikaan volledig tegen hun eigen 16 aan, na vlotte combinaties en goed teamspel, kwamen zij al snel via Beyza op 0-1, de vrouwen bleven maar doordrukken en kwamen via een aanval over 4 schijven op een 0-2 voorsprong via Morgan. De vrouwen van Pelikaan keken elkaar verward aan en hadden geen antwoord op het spel van de Emma vrouwen. Ik hoor het ze nog zeggen toen Emma het moest opnemen tegen de Dordtse Amateurs: “Hier winnen wij makkelijk van”.

Na de rust gooide Pelikaan alles op de aanval, hier waren de Emma vrouwen alleen niet van onder de indruk en bleven hun eigen spel spelen. Charlotte liet haar man de 2e helft niet met rust en had 2 perfecte slidings in huis waardoor zij haar tegenstander kansloos achter liet. Rond de 65e minuut was Nikkie van den Dungen het die via goed voorbereidend werk van Sel, Eline en Beyza voor de 0-3 zorgde. In de 73e minuut was het aan Morgan om de 0-4 te maken, echter raakte zij dit keer de lat maar was Eline gelukkig goed meegelopen om alsnog de 0-4 binnen te tikken, Pelikaan was het helemaal kwijt maar kwam toch nog tot scoren toe, echter waren zijn zo in de war van het tikie-taka van Emma, dat zij in hun eigen doel schoten. De scheidsrechter liet nog 10 minuten doorspelen, na een klein meningsverschil tussen de “trainer” van Pelikaan en een fanatieke supporter, echter was dit alleen maar uitstel van executie.

De Emma vrouwen staan door deze afstraffing 5 punten los en 21 doelpunten voor op de manke vogels en mogen zich officieel winterkampioen noemen.

Overigens hebben wij langs de zijlijn ook mogen genieten van een zeer aanwezige vlagster, die 90 minuten lang tot vervelends toe haar longen uit haar lichaam riep en daarmee ook door de geluidsbarrière ging. Ik zal voor de return een zakje fishermans friends meenemen, ter verzachting.

Namens de aanhang en mijzelf, gefeliciteerd dames, dit was jullie beste wedstrijd tot nu toe, wij hebben genoten.

Volgende week nemen de vrouwen het op tegen de nummer 3e VVC’68 uit het mooie Halsteren.. ik wens iedereen een goed weekend toe en tot volgende week dames ????