SC Emma verspeelt in stadsderby voorsprong en koppositie

SC Emma leek de Dordtse derby in 3B bij Dubbeldam gistermiddag vrij eenvoudig te gaan winnen, maar bleef aan de Schenkeldijk uiteindelijk toch met lege handen achter: 3-2.

Antonio Manzanares zette de bezoekers in het stadsonderonsje met een prachtige volley op voorsprong. Tot aan de rust en ook in de openingsfase van het tweede bedrijf waren er kansen voor SC Emma om de voorsprong uit te breiden.

Bij één van de sporadische kansen voor de gastheer promoveerde Jeffrey Stam goed voorbereidend werk van Sven Weyts in de 64ste minuut tot de gelijkmaker. Maar een minuut later had Emma, tot gisteren gedeeld koploper, de schade alweer gerepareerd. Dubbeldam-keeper Roy de Graaf kon een afstandsschot van Maikel Steenbakker niet klemmen en Shendro Cristina was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken.

Vreemd

Dubbeldam toonde echter veerkracht en pakte op curieuze wijze nog de volle winst. Met een fraai hard geplaatst schot tekende Stan van Pelt voor de gelijkmaker. Daarna volgde een vreemd moment, waarbij het de vraag was of de bal de achterlijn was gepasseerd. De tot dan toe goed spelende centrumverdediger Roystone Wawoe trok Dubbeldams Mika Gutierrez Oliva onderuit en tot verbijstering van de Emma-spelers ging de bal op de penaltystip. Invaller Rory van der Weijden liet zich deze buitenkans niet ontnemen en tekende voor de winnende treffer: 3-2.

,,Ongelofelijk, hè’’, was het eerste dat SC Emma-aanvoerder Randy van Eden uitbracht. ,,Volgens mij dachten wij er te makkelijk over en ook de scheidsrechter (Tim Visser uit Dinteloord, red.) speelde een te grote rol. Die bal was al lang over de achterlijn toen Roystone die overtreding beging. Als we ooit de kans hadden hier te winnen, was het nu’’, baalde Van Eden.

Blessures

Zijn collega-aanvoerder Rick de Graaf had het een stuk beter naar zijn zin. ,,In de eerste helft speelden we niet goed, maar we bleven wel geloven in een goed resultaat. We hebben een smalle selectie en kampen ook met de nodige blessures. Dit is een overwinning die we op basis van wilskracht binnenhalen.’’

De afwezigheid van oud-profvoetballer Johan Versluis (werkzaamheden met FC Dordrecht) was voor de ploeg van trainer Roy de Bruin een fikse aderlating, maar volgens de Emma-coach niet de reden van de nederlaag. ,,Voor rust kwamen we voor door een mooie goal. Over het voetbal was ik niet tevreden, maar een gelijkspel hadden we zeker verdiend. Bij die penaltysituatie ging er te veel mis. Volgens mij maakte die jongen van Dubbeldam de eerste overtreding, maar als Roystone die bal weg had geknald, was er nog niets aan de hand geweest. Nu ik hoor dat die bal al achter was, is het dubbel zuur, maar het is niet anders.’’

Dubbeldam (zo): Roy de Graaf; Weyts (68. Borsboom) ,Dennis Stam, Rick de Graaf; Van Pelt, Wouters (56. Van der Weijden), Guiterrez Oliva, Koster, Bosman; Jeffrey Stam, Van Ingen (23. Van de Vossenberg).

SC Emma: Van der Leer, Van Eden, Vigelius, Wawoe, Cleef (86. Bakiman); Van Pelt, Steenbakker, Nijenhuis, Ak (84. Dziedzic); Manzanares, Cristina.

Bron: ©AD De Dordtenaar