Het spook van de pech blijft SC Emma achtervolgen (0-3)

*Dordtse ploeg nu ook nog benadeeld door arbitrale fouten
Door Fred van Dongen
Dordrecht – Niets blijft SC Emma bespaard. Al maanden wordt de Dordtse derdeklasser achtervolgd door een spook dat botte pech heet en de ploeg naar acuut degradatiegevaar voerde. Vanmiddag was het al niet anders. Thuis leed Emma de zoveelste nederlaag van het seizoen dat stilletjes de contouren krijgt van een rampjaar. Madese Boys, subtopper, verliet het Sportpark Reeweg met drie punten na een geflatteerde 0-3 zege.
Het spook kreeg vanmiddag gezelschap van een eigenzinnige en matige arbitrage. Kort voor rust werd Emma een strafschop onthouden en in het tweede bedrijf zag Emma’s aanvoerder Michael Potkamp een glaszuivere goal afgekeurd worden op verondersteld buitenspel.
‘Het was weer een combinatie van pech. Maar we moeten wel in de spiegel blijven kijken. Heel de wedstrijd stond het bij ons goed. Maar toen Michael Potkamp aan een neusblessure werd behandeld kwamen we even met tien man te staan en waren we een beetje op zoek hoe we het met z’n tienen moesten organiseren’, keek Emma’s Dylan Stiegelis met een blik van teleurstelling na afloop terug. Uitgerekend in die fase scoorde Madese Boys immers de 0-1. Dylan verwoordde wat heel Emma na afloop dacht: ‘We hadden net voor rust een strafschop moeten krijgen. En die na rust afgekeurde goal van Michael was geen buitenspel’.
Michael Potkamp hield zich na afloop begrijpelijk gedeisd. Een eigen doelpunt had Madese Boys immers kort voor rust aan een 0-2 voorsprong geholpen. Door een foutieve arbitrale beoordeling kreeg hij na rust geen revanche. Aan zijn treffer die Emma op 1-3 had kunnen brengen werd door de scheidsrechter ten onrechte het bordje buitenspel gehangen. Inderdaad, Emma blijft geen onheil bespaard.
*Impulsen
De Dordtse ploeg startte goed. De in de winterstop van zaterdageersteklasser Sliedrecht overgekomen oud-Dubbeldammer Daan Rijppaert vormde met Thomas Vigelius het hart van de Dordtse defensie. Lorenz Mowlabaks zorgde als een soort wingback op de rechterflank voor de aanvallende impulsen. De vaste waarde op die stek, Randy van Eden, ontbrak wegens een schorsing (vijf gele kaarten). Aan het front stonden behalve Dylan Stiegelis ook de balvaardige Bayram Akyon en Enes Ak geposteerd. Op het middenveld nam Michael Potkamp de rol van coördinator op zich. Het betekende dat Emma in de openingsfase domineerde. Het vrijwaarde de thuisploeg echter niet van pech. Toen Emma na een klein kwartier even met tien man kwam te staan doordat Michael Potkamp langs de lijn aan een bij een duel opgelopen bloedneus werd behandeld, nam Madese Boys onverwacht en onverdiend de leiding (0-1).
De Brabantse ploeg kon zich zodoende mikken op de favoriete strategie van de omschakeling. Emma bleef niettemin druk uitoefenen maar oogstte niet meer dan wat corners en halve kansjes. Kort voor rust kreeg Madese Boys de gewenste uitbraakruimte. Het leidde tot een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Serhan Tenekecioglu. In een begrijpelijke opruimpoging zag Michael Potkamp de bal echter in het eigen net verdwijnen (0-2). Enes Ak en Bayram Akyon lieten daarna eendrachtig na de aansluitingstreffer te noteren door elkaar te veel de verantwoordelijkheid toe te spelen. Madese Boys kon zodoende alsnog ingrijpen. Zij het dat voor iedereen duidelijk Bayram onreglementair van de bal werd gezet. De scheidsrechter beoordeelde het anders en liet ten onrechte na de bal op de stip te leggen. De wet van Murphy mompelden ze begrijpelijkerwijs langs de lijn.
*Binnenkant paal
Het betekende dat Emma op het tweede bedrijf was aangewezen om de benodigde aansluitingstreffer te realiseren. Die bleef in lijn met Emma’s pech-epidemie uit toen de opgerukte Lorenz Mowlabaks zijn inzet door de binnenkant paal zag terug stuiteren. Ook daarna ontbeerde Emma wat geluk in de afwerking. Wel moest Madese Boys zich meer en meer vrijwel massaal rond de eigen zestien posteren. Bij een van de schaarse uitbraken kwamen de gasten niettemin op 0-3.
Met een maximumaantal wissels probeerde Emma zich alsnog in de wedstrijd te knokken. Het resulteerde in een zuivere treffer van Michael Potkamp die vanwege een foutieve arbitrale beoordeling niet in de boekhouding werd opgenomen. En of de gifbeker voor de Dordtse ploeg nog niet leeg was, kreeg invaller Shendro Cristina rood wegens een slaande beweging. Met tien man restte Emma niet anders dan de witte vlag te hijsen. Emma blijft helaas in de greep van het spook.
Deel dit met je vrienden!