Overwinning 1e bekerwedstrijd Vrouwen 1

Gisteravond stond de 1e bekerwedstrijd op het programma voor de Vrouwen 1 van SC Emma uit tegen Lekvogels in Lexmond.

Dit was de 1e wedstrijd ook onder leiding van de nieuwe trainer Robert Stolk ex EBOH trainer die het stokje dit seizoen heeft overgenomen van Tonnie en Otto.

Nadat Robert al 2e weken bezig is met de training en al wat info had ingewonnen over de spelers bij Anne en Jan werd de opstelling op papier gezet en de 1e helft gestart. De dames dachten waarschijnlijk dat dit een makkie zou worden gezien de overwinning van 6-0 in de beker tegen Lekvogels vorig seizoen maar dat pakte anders uit de 1e helft want de dames van Lekvogels waren uit op revanche en kwamen al snel verdiend op een 1-0 voorsprong door een wereldgoal in de kruising wat gezegd moet worden.

Hierna was in ieder geval Claire al wakker geschud die een geweldige wedstrijd speelde en maakte hierna al snel de 1-1. Toch waren er nog aardig wat dames steeds in de vakantie modus en scoorde werderom Lekvogels de 2-1 door wederom een mooie goal en dit was ook de ruststand.

In de rust in de kleedkamer werd er even het een en ander om gezet door Robert Stolk de trainer die de kwaliteiten van de dames van VR1 nog moet ervaren wat logisch is in deze korte periode van training na de vakantie voorafgaand aan de 1e bekerwedstrijd en ging Emma het oude 4-4-2 spelen na de 1e helft 4-5-1 waar Emma moeite mee had en dit bleek heel anders en positief te werken bij de dames de 2e helft. De dames waren nu met zijn allen uit de vakantie modus en was er niemand meer met zijn gedachten bij het strand en de cocktails en werd er nu wel keihard gewerkt en Lekvogels werd volledig overrompeld en compleet van de mat gespeeld naar een 6-2 overwinning voor SC Emma en het vertoonde spel bied zeker perspectief voor komend seizoen in de 4e klasse na de promotie afgelopen seizoen uit de 5e klasse.

Dames het zal zeker pittig worden komend seizoen in de 4e klasse maar als jullie met zijn allen keihard werken voor elkaar en komen trainen dan kan het een leuk seizoen worden. De sfeer onderling was zeker gisteren al gezellig en leuk om dit te zien . De volgende bekerwedstrijd is volgende week woensdag tegen Noordeloos wat zwaar zal worden maar met een instelling die jullie toonden in de 2e helft moet er een goed resultaat worden neergezet in Noordeloos.

Tevens wenst bestuur SC Emma onze nieuwe trainer Robert Stolk veel succes met jullie en zeker ook hij veel plezier komend seizoen.

Voorlopig zijn wel afwezig Jaimy ivm met haar zwangerschap en Abony ivm met het revalideren na haar operatie aan haar kruisbanden.

Vrouw of the match was in mijn ogen Claire met haar 4 goals en haar werklust.

Uitslag Lekvogels VR1 -SC Emma VR1 2-6 (2-1)

Doelpuntenmakers : Claire 4x, Selenay 1x, Asli 1x.

Verslag: Supporter SC Emma Vrouwen 1