Opnieuw teleurstellend resultaat SC Emma * Groen Wit Breda slaat na rust toe (0-3)

Dordrecht - Voor het tiende duel achter elkaar wist derdeklasser SC Emma een competitieduel niet te winnen. Het bezoekende Groen Wit uit Breda pakte de punten door een 0-3 overwinning, die geheel in de tweede helft tot stand kwam.
Na afloop sprak invaller Simeon Simeonov van weer een teleurstellende voetbalwedstijd van SC Emma. ‘In de eerste helft was er nog weinig aan de hand maar niet voor het eerst verliezen wij in de tweede helft de controle en ook de wedstrijd. Wij zullen harder en beter moeten gaan trainen. Tevens misten wij onder andere Dylan Stiegelis’.
In de bestuurskamer werden ook woorden gezegd als ‘het was los zand. De trainingsarbeid is zeker niet optimaal en daardoor ook te weinig conditie. Steeds gaat het in de tweede helft verkeerd’.
Nu naar de wedstrijd. De geblesseerde, maar wel op de bank zittende, keeper Serhan Tenekecioglu werd vervangen door Lawrence Kuys. De eerste helft eindigde zoals die begon met 0-0 en had eigenlijk schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het meest memorabele moment was dat na een half uur spelen een voorzet van aanvoerder Michael Potkamp (rechts op de archieffoto) bijna in het doel belandde. De keeper en de lat voorkwamen dat.
*De 2e helft
In een tijdsbestek van vijf minuten tussen de 50ste en 55ste minuut viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een aanval over de rechterkant zette Zerouali voor en Soeterboek kon vrijwel ongedekt de 0-1 binnentikken. Vijf minuten later redde keeper Kuys na een vrije trap ten koste van een corner. Uit deze corner kopte de boomlange verdediger Van Galen raak voor de 0-2.
Met het inbrengen van Enes Ak voor de jonge Abbenhuis trachtte trainer Roy de Bruin zijn ploeg aanvallende impulsen te geven. Op aangeven van Bella mikte Akyon in het zijnet. Back Maaskant (links op de archieffoto) , één van de betere spelers aan de Dordtse kant, schoot nog een keer net voorlangs het doel. De wedstrijd was definitief gedaan toen een klein kwartier voor het einde een verre voorzet door Jeremy Goveia werd binnengekopt 0-3.
Uiteraard drong SC Emma nog aan, maar het ontbrak aan overtuiging en voldoende daadkracht om nog een echte doelkans te creëren. Door deze nederlaag zakt SC Emma op de helft van de competitie naar de 13de plaats en voorlaatste plaats in de stand.
Volgende week zondag wacht voor SC Emma om 14.00 uur opnieuw een thuiswedstrijd tegen het zes punten meer tellende en op de negende plaats staande Madese Boys. Daarom een belangrijke wedstrijd. Immers SC Emma heeft een driepunter hard nodig om uit de gevarenzone te komen.
SC Emma – Groen Wit : 0-3 (0-0) - 50. 0-1 Lewis Soeterboek, 55. 0-2 Jop van Galen
77. 0-3 Jeremy Goveia. Scheidsrechter C.A. van Hoogdalem uit Papendrecht floot bekwaam en gaf terecht geel aan Thomas Vigelius en Randy van Eden (Emma).
Basisspelers SC Emma:Lawrence Kuys; Randy van Eden, Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant, Bayram Akyon, Michael Potkamp, Youssef Amenou, Mohamed Bella, Sylvano Abbenhuis en Jermain Sewambar. Invallers: Enes Ak, Shendro Cristina en Simeon Simeonov.