Nederlaag Vrouwen 1 in de bekercompetitie

Zaterdag 13 januari 2024 een ijskoude dag en voor ons staat de kwartfinale van de KNVB Beker op het programma.

Onze tegenstander is vv RCS Vr1 uit Oost Souburg, voor ons een onbekende tegenstander maar dat is de charme van de beker competitie.

Goed om te melden is dat onze langdurig geblesseerde speelsters Niamh, Tammy en Tirza weer op de weg terug zijn en hun eerste minuten gespeeld hebben.

Voor Tammy en Niamh verliep de terugkomst perfect en konden de, geplande minuten, volle bak spelen. Voor Tirza verliep de retour minder en raakte wederom

geblesseerd aan haar knie.

Helaas was Claire afwezig i.v.m. werk maar verder konden we op “volle sterkte” beginnen aan de wedstrijd.

Toen de eerste helft van start ging werden we direct onder druk gezet door RCS. We maakten direct kennis met een goed spelende tegenstander die met hoog

druk zetten en snel veldspel onze meiden continue het “leven zuur” maakten.

EMMA kon hier, in de eerste helft, maar weinig tegenover zetten en zo, we moeten eerlijk zijn, was de 0-2 voorsprong voor RCS met de rust een terechte tussenstand.

In de rust hebben we geen omzettingen gedaan maar wel gehamerd op inzet en spelen als 1 team en sneller en agressiever veldspel (iets wat normaal gesproken een van onze sterke punten is).

Hoewel de eerste 5 minuten van de eerste helft e.e.a. nog niet echt zichtbaar was viel daarna het “kwartje” en kwamen we, zeer zeker, beter in de wedstijd.

Bovengenoemde resulteerde ook in diverse kansen en het duurde niet lang of onze speedy gonzales Morgan scoorde de 1-2.

Nog meer druk op het doel van de tegenstander want de wil om te winnen was terug.

Krap 10 minuten later kon Fay, op de voor haar zo kenmerkende manier, de 2-2 binnenprikken.

Nu doordrukken naar de 3-2 ………… maar helaas viel het doelpunt aan de ander kant……….. na een counter maakte een aanvalster van RCS op schitterde wijze de 2-3.

Ondanks onze verwoede pogingen was de tijd voor ons te kort om nogmaals te scoren en er een strafschoppenreeks uit te slepen.

Een zure nederlaag, maar verloren van een prima voetballende tegenstander.

We kunnen ons nu volledig richten op de competitie.

Die gaat, voor ons, aanstaande zaterdag van start met een uitwedstrijd tegen vv Dubbeldam Vr1.