Jeugdkamp dag 2

Zoals voorspelt was het een onrustige nacht. De JO13 hebben allemaal ‘pranks’ bij elkaar uitgehaald tot vroeg in de ochtend. Maar doordat hierdoor ook wc’s en douches vies waren geworden, werd heel de JO13 extra vroeg wakker gemaakt en om half 8 zaten ze met ze alle aan tafel, een 3tal moesten schoonmaken en de andere moesten aan tafel blijven zitten. Ze mochten niet in slaap vallen, dan werden ze door een van de leiders direct weer wakker gemaakt.

De kinderen van de JO8, JO9 en JO12 hebben wel geslapen tijdens en werden ook in deze volgorde (vroeg) wakker en rond een uur 8 mochten ook zij aan de ontbijttafels aansluiten. Tijdens het ontbijt waren er ook een aantal kinderen die het toch heel zwaar hadden om wakker te blijven.

Verder met het programma in de ochtend stond Superstar gepland. Er waren hier 7 spellen uitgezet (zowel voetbal als niet voetbal). Elk kind kreeg even lang de tijd (2,5 min) om zoveel mogelijk punten te scoren. Na 4 rondes gingen we terug naar ons huisje om daar te lunchen.

Na de lunch werden de laatste 3 rondes gespeeld. Bij terugkomst zal hier de prijsuitreiking voor plaats vinden.

Toen de superstar was afgelopen kregen de kinderen wat te drinken en een zak chips. Ondertussen werd onze keeper (Randy) warm geschoten voor de 84 penalty’s die op hem genomen gaan worden. Hier hebben we hele mooie doelpunten gezien, maar ook een paar mooie reddingen. Hier zijn nu 3 rondes van gespeeld en vandaag (zondag) zullen de laatste 2 rondes + eventuele finales worden gedaan.

Na de penaltybokaal was er vrij tot aan eten. Kinderen werden weer vermaakt door een aantal leiders die aan het voetballen, kaarten of tafeltennissen waren. Ook was er een speciaal optreden van onze enige echte: Mr Bombastic oftewel Stephan.

Nu was het tijd voor het eten, na een lekkere kippensoep kregen de kinderen patat en een paar gehaktballen (kaassoufle voor de Halal kinderen). Het toetje was een lekker ijsje (raket). De kinderen waren nu vrij tot aan de speurtocht. De JO8 en JO9 hebben samen met de leiders Carlo, Randy en Stephan de speurtocht gelopen, al was er toch twijfel wie er nou uiteindelijk banger waren de leiders of de kinderen. De JO12 liepen met de leiders Dennis en Alysha en de JO13 liep met de leiders Jesper, Mickey en Sjon. Doordat de JO13 geen goed richtingsgevoel had, deed deze groep er langer dan 2,5 uur over. Hierdoor werd het ook te laat om de update van dag 2 te schrijven.

En bij terugkomst na de speurtocht zorgde onze leidster Vanity dat de kids allemaal een snack kregen.

Wordt vervolgd…..

Deel dit met je vrienden!