En dat is vier! Emma zet zegereeks voort met 4-0 zege op Be Ready

*Michael Potkamp (2x), Rayvano van de Merwe en Dylan Stiegelis weer trefzeker

En dat is vier, telden ze vanmiddag met een brede grijns bij SC Emma. De Dordtse derdeklasser pakte z’n vierde zege op rij door de huidige hekkensluiter Be Ready kansloos te laten (4-0). En zo verwijdert Emma zich steeds meer van de verfoeide rode lantaarn die het een maand geleden nog met zich meetorste.
De gastploeg uit het Brabantse Hank trok richting Dordrecht met de intentie de volle buit te pakken om van de gehate onderste plaats af te komen. Het resulteerde in een open wedstrijd waarin Emma al na tien minuten een stevige mentale steun in de rug kreeg door een knappe treffer van Rayvano van de Merwe. Die kreeg wel erg veel vrijheid nadat Be Ready te veel accent op z’n aanvalslinie had gelegd. Gedragen door die opsteker kreeg Emma snel mogelijkheden de marge te vergroten maar die waren voorlopig niet besteed aan Dylan Stiegelis (knappe omhaal net over) en Maciek Dziedzic (naast in redelijk vrije positie).
De tegenstoten van Be Ready bleken niet ongevaarlijk maar de - mede door de nieuwe doelman Serhan Tenekecioglu resoluut gedirigeerde - Dordtse verdediging voorkwam Brabants succes. Emma liet zich niet van de wijs brengen. Het fronttrio Michael Potkamp, Rayvano van de Merwe en Dylan Stiegelis met inspirator Jelle van der Veeken op het middenveld richtte de blik steeds op het vijandelijke doel. De 2-0 tien minuten voor rust was zodoende niet zo verrassend op wilskracht én geloof in eigen kunnen gebaseerd. Leek de aanval dood te lopen, Michael Potkamp koos toch maar voor een waagstukje en gleed de 2-0 binnen.
Ondanks die tegenslag weigerde Be Ready de witte vlag te hijsen waardoor Emma’s verdediging continu waakzaam moest blijven. Ook na de hervatting bleef Emma - dat tot eigen schande in het verleden wel eens te gemakzuchtig handelde na een redelijke voorsprong - defensief scherp. En passant kreeg Emma door Be Ready’s begrijpelijke dadendrang al snel mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen naar een zekerheid-je. Daarvoor tekenden Michael Potkamp (50ste minuut, gewonnen luchtduel: 3-0) en Dylan Stiegelis (55ste minuut, 4-0). Waarna Emma mede met het oog op de komende drie derby’s, al zijn wisselspelers kans gaf zich waar te maken.
Ook zij gunden Be Ready geen kans op een eretreffer, mede door een paar prima reddingen in de slotfase van doelman Serhan Tenekecioglu.