Emma’s sprookje duurt maar voort; zevende zege op rij

Het lukte derdeklasser Dubbeldam vanmiddag niet een eind te maken aan de ongekende triomfenreeks van stadgenoot SC Emma. Terwijl vrijwel iedereen zich verzoende met een gelijkspel of rekende op een late winnende goal van de thuisploeg tikte Dylan Stiegelis zijn Emma in de 94ste minuut naar de 2-3 overwinning.
De ploeg die in de wintersop hopeloos en eenzaam onderaan de ranglijst bungelde staat nu ‘veilig’ vijfde in het klassement. En bovenaan in de tweede periodetitel.
Dat de zevende zege op rij nauwelijks verdiend viel te noemen, daarover zeurden ze na afloop bij Emma niet. Bij Dubbeldam stonden de meeste gezichten toen op half zeven. Het was de ploeg kennelijk niet gegund een sterke tweede helft met een overwinning te bekronen. Jordy Wouters gekende voor beide Dubbeldamse treffers maar gaf de telurstelling na afloop treffend weer met de opmerking ‘erg trots ben ik nu ook weer niet met die twee goals’.
De derby kende met name in het tweede bedrijf al van spectaculaire momenten. Het begin mocht er ook zijn. Al na vier minuten tikte Jerry van Ingen uit een afgeslagen hoekschop de 1-0 binnen. Ng geen vijf minuten later versierde naar eigen zeggen Dylan Stiegelis voor Emma een strafschop die door Rayvano van de Merwe onberispelijk achter Davey van Pelt werd geknald (1-1).
Emma bleef lange tijd de dominerende ploeg. Dubbeldam kwam nauwelijks aan opbouw toe terwijl Emma’s veelvuldig van positie wisselende aanvalstrio Michael Potkamp, Dylan Diegelis en Rayvano van de Merwe steeds met lastige vraagstukken opzadelde. Pas toen Dubbeldam wat ‘hoger’ ging opereren kreeg de derby een meer evenwichtig karakter.
*Strijdlustiger
In het tweede bedrijf toonde Dubbeldam zich strijdlustiger, kreeg het meer vat op het middenveld en bracht het Emma diverse malen in verlegenheid. Me aanvoerder Jerry van Ingen, Xander Staphorst, Jordy Wouters en Dennis Stam als voornaamste gangaker. Ze konden bovendien rekenen op de alertheid van hun doelman Davey van Pelt die onder meer met een spectaculaire zwevende kopbal net buiten de zestien een doorbraak van Michael Potkamp voorkwam.
Davey’s collega aan de overkant Serhan Tenekecioglu liet zich evenmin onbetuigd. Tot minstens vier keer toe voorkwam hij zeker lijkende treffers met fraaie reddingen. De lat en een attente teamgenoot op de doellijn hielpen hem daarbij een stevig handje. En toen Dennis Stam op aangeven van Jerry van Ingen wel het net vond bood de omhoog gestoken (buitenspel)vlag van de Emma-grensrechter uitkomst. Dubbeldams aanvalslust kende uiteraard wel het risico van een dodelijke tegenstoot.
*Patent
Het rappe aanvalstrio van Emma kent daar een soort patent op. Toen in de 80ste minuut de Dubbeldamse defensie even in het ongerede raakte was het zodoende ook meteen prijs via Rayvano van de Merwe: 1-2.
De thuisploeg liet zich niet ontmoedigen, bleef beuken op de Emma-veste en kreeg loon naar werken toen Jordy Wouters uit de zoveelste hoekschop de gelijkmaker binnenknikte (2-2). Dubbeldam bleef geloven dat er meer viel te rapen. Maar met name de veteraan onder de Emma-lat Serhan Tenekecioglu wenste daaraan niet mee te werken. Wellicht door wat overmoed verwaarloosde Dubbeldam zijn defensie, precies waarop Emma hoopte. Ver in de extra tijd kreeg Dylan Stiegelis zo dé kans waarop hij en heel Emma hoopte: de winnende 2-3. Emma’s zevende zege op rij was een feit, het sprookje duurt voort.