“Emma VR1 verstevigd koppositie na bloedstollende wedstrijd tegen NEO’25”

Op een natte, kille koude zaterdagmiddag, namen onze dames het op tegen NEO’25.

De dames hebben een pittige trainingsweek achter de rug, voor een enkeling was het vallen en opstaan ????

De dames spelen dit seizoen zoals de meeste weten in de 4e klasse, de 1e 2 wedstrijden hebben zij met vechtlust en goed voetbal weten te winnen, waardoor zij aan kop staan in de competitie.

Vandaag was het aan NEO’25 om de dames uit te testen, NEO’25 heeft zelf nog geen competitiewedstrijd gespeeld, echter wel een goede bekercampagne achter de rug, waardoor er een pittige wedstrijd op het schema stond.

Na het 1e fluitsignaal begonnen de dames vol vertrouwen aan de wedstrijd, NEO’25 begon gelijk al met afjagen en zette al flink druk op het middenveld, wat resulteerde in een balverlies voor de dames.

NEO’25 liet gelijk zien wat zij in huis hadden, met goed voetbal en goed positiespel domineerde zij het begin van de wedstrijd, in de 10e minuut kwamen zij via een aanval over de vleugel al met het 1e schot van de wedstrijd, gelukkig stond Laura vandaag weer onder de lat en liet zien dat zij van grote klasse is en sloeg de bal netjes langs de zijkant van het veld, trainer Tonnie en zijn linkerhand Jeroen keken elkaar aan en wisten al hoe laat het was, dit gaat een hele lastig pot worden.

Onze dames lieten zich echter niet kennen en na een flinke brul van Tonnie schrokken de dames wakker, na een mooie onderschepping van Sel zag zij de kans om de bal te steken op Morgan, echter dacht de tegenstander daar anders over en voorkwam dat met een overtreding, vrije trap.

De vrije trap werd genomen door Roos, de bal lag aardig ver van het doel af, echter probeerde zij het toch om de bal in de 16 te werken achter de verdediging.. met succes. De bal kwam uit bij Eline die hem op haar beurt rustig langs de keepster schoot, 1-0 Emma. Tonnie haalde opgelucht adem, de voorsprong was er alsnog. (17e minuut 1-0)

Toch lieten de dames van NEO’25 zich niet kennen en waren ondanks de achterstand, toch de betere ploeg, echter waren zij niet efficiënt genoeg.

De dames zette goed druk op het middenveld, wederom was het Sel die de bal dit keer onderschepte en het op lopen zette, zij zag Morgen vrijlopen en aarzelde geen moment, met een steekpass kwam de bal bij Morgan uit, de keepster was al onderweg naar Morgan, die op haar beurt Eline aan zag sluiten, Morgan gaf de bal af aan Eline, het zag er even naar uit dat de keepster dit kon afstoppen echter kwam die met een beetje geluk via de keepster op Eline, die hem als een echte spits wederom keurig afmaakte, waardoor de dames met 2-0 voor stonden. Trainer Tonnie {die van de spanning bij de cornervlag stond) gooide van geluk nog net niet zijn mutsje op de grond. (28e minuut 2-0).

NEO’25 zag er een beetje verbaasd uit, zij speelde goed verzorgd voetbal, op elke positie stonden zij goed opgesteld echter keken zij toch tegen een achterstand aan.

2 minuten na de 2-1 kwamen zij toch langs de verdediging heen, na een mooie aanval over 5 schijven, combineerde zij langs de verdediging heen en lieten Laura dit keer kansloos achter. (30e minuut 1-2)

De dames van NEO’25 kregen hierdoor het geloof weer snel terug en kwamen uit hun dipje, de dames van Emma hadden hier helaas even geen grip meer op, Jeroen en ik waren bang dat NEO’25 voor rust nog op 2-2 kwam, waardoor het een hele andere 2e helft zou worden.

Gelukkig zaten wij er naast, na een afvallende bal was het wederom Sel ook wel bekend als De Stofzuiger, die het op een lopen zette, zij draafde door over het middenveld, enkel een overtreding kon haar nog afstoppen en dat was ook het geval, vrije trap Emma.

In de 43e minuut ging Roos wederom achter de bal staan en probeerde het weer, via een mooie trap kwam de bal achter de verdediging van NEO’25, Michelle stond daar erg scherp op te letten, draaide om en schoot via de onderkant van de lat de 1-3 binnen, Jeroen en ik waren blij dat wij ernaast zaten. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was een kopie van de 1e helft, NEO’25 voetbalde goed, echter kwamen zij niet voorbij de achterhoede, de achterhoede werd vandaag o.a. gevormd door Roos en Niamh, Niamh speelde vandaag als laatste man, hoewel zij hier niet graag staat vulde zij dit toch erg goed in, zij zat overal goed tussen en zat kort op haar vrouwtje, de rugdekking was goed en de zonedekking pakte erg goed uit, naast verdedigen kwam zij ook enkele keren goed op en had een paar mooie diepteballen, verder ben ik geheel onpartijdig ????

Helaas moest de verdediging in de 75e minuut toch een keer toegeven, na een snelle omschakeling van NEO’25 kwamen zij 1 op 1 met de Laura, die op dat moment helaas kansloos was. (75e minuut 3-2)

Met nog 15 minuten op de klok leek het nog een spannend kwartiertje te worden, Tonnie {die op dat moment achter de vuilnisbak was gekropen van de spanning) moedigde de dames nog extra hard aan en vroeg ze om alles te geven.

De dames luisterde een keer naar Tonnie en gaven extra gas, de dames kwamen aan de bal rond 20m van het doel af en probeerde de bal in de pot te gooien, de bal kwam echter op de arm van een verdedigster van NEO’25, penalty Emma.

Trainer Tonnie was weer aan het ijsberen, Jeroen stond erg kalm met zijn capuchon op, Michelle claimde de bal en was klaar om de dames op 4-2 te schieten, helaas ondanks een goed schot had de keepster hem uit de hoek gewerkt en rolde over de achterlijn, corner Emma.

Binnen een paar seconde stond Michelle daar om die corner te nemen, zij was erg gebrand om haar fout te herstellen.

De corner kwam via de kluts bij de jarige Britt uit, Britt gaf de bal weer af op Michelle die hem op haar beurt voorgaf, gelukkig stond Sel op de juiste plek en schoot de bal langs de keepster (78e 4-2).

De laatste 12 minuten ging NEO’25 alles op alles zetten en kwamen er een paar keer goed uit, gelukkig was Niamh daar ook wel bekend als de De Magneet om de aanvallers van NEO’25 op het laatste moment steeds dwars te zitten en anders stond Laura er nog die vandaag weer erg goed keepte.

Er kwam geen blessuretijd bij, de scheidsrechter floot af op de 90e minuut en de dames hadden de 3e overwinnen in de competitie te pakken, hierdoor staan nog 1e met 9 punten uit 3 wedstrijden, ga zo door meiden!

-Tonnie en Jeroen waren erg te spreken over de dames die met vechtlust en voetbal hebben laten zien als nieuwkomers zeker niet genoegen te nemen enkel handhaven, complimenten ook naar NEO’25 voor het goede voetbal!

Volgende week zaterdag staat er een wedstrijd op het spel tegen MZC’11 om 11:30, helaas zijn uitsupporters niet toegestaan, dit is dus een extra reden om uit te kijken naar het volgende verslag ????

Ik wens iedereen een fijn weekend verder, let een beetje op elkaar en stay safe!