“Emma VR1 dankzij sterke 1e helft langs DBGC VR1”

Gisteren namen de dames het in hun 2e wedstrijd van de competitie op tegen DBGC VR1.

Na een goede 4-2 overwinning van vorige week, gingen de vrouwen van Emma vol vertrouwen naar Oude-Tonge.

De dames arriveerde ruim voor aanvang van de wedstrijd, zodat zij zich in alle rust konden voorbereiden op de wedstrijd.

Er waren vrijwel geen wijzigingen in het elftal van Tonnie en Jeroen, Beyza was terug in het team en had de aanvoerdersband weer overgenomen.

Dit keer stond Beyza helaas niet op het middenveld, maar onder de lat waar zij Laura moest vervangen, die afwezig was vanwege een griepje.

Gelukkig konden de trainers beschikken over hun sterkste elftal, bijna iedereen was terug uit de ziekenboeg.

De dames stonden voor het fluitsignaal bij elkaar voor een peptalk.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en de dames begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd.

In de 1e 10 minuten waren beide partijen nog iets te onrustig aan de bal, gelukkig waren het de dames van Emma die eerder tot hun spel kwamen.

Het positiespel, waar de trainers de laatste weken op geoefend hadden met de dames, was goed, de ballen kwamen goed aan en er waren ook leuke en vlotte combinaties zichtbaar.

Helaas kwamen de dames tot aan de 23e minuut niet verder dan een aantal doelpogingen, Morgan zat er niet lekker in en stond nog een aantal keer buitenspel, de verdediging van DBGC kwam hierdoor helaas niet in de problemen.

In de 23e minuut kreeg Sel het op haar heupen, zij onderschepte de bal op het middenveld en liep door richting de 16 waar zij Michelle een goede loopactie zag maken langs haar vrouwtje, Sel gaf de bal aan Michelle die niet lang moest nadenken en de bal in de lange hoek schoot. 0-1 (23e minuut)

Sel speelde wederom een prima wedstrijd en zorgde voor de nodige rust op het middenveld en was erg belangrijk vanwege haar onderscheppingen.

In de 35e minuut kregen de dames via een aanval over de flank een corner, die corner resulteerde helaas niet in een doelpunt, gelukkig kregen zij via DBGC een 2e corner cadeau van DBGC.

De 2e keer lieten de dames dit cadeautje niet liggen, via een perfecte corner kopte Eline de bal prachtig binnen, zelfs de aanhang was hiervan onder de indruk (stiekem trainer Tonnie ook, die zichtbaar ook Jaloers was). 0-2 (37e minuut)

De dames kregen kans op kans, echter was de keeper van DBGC erg alert en zorgde, met soms een beetje geluk, ervoor dat de achterstand hierdoor niet opliep.

De scheidsrechter floot af en beide partijen zochten de kleedkamer op.

Onder het genot van een broodje kroket met mosterd, keek ik vol vertrouwen uit naar de 2e helft.

In de 2e helft begonnen de dames erg zwak, enkele ballen kwamen niet aan, lange ballen kwamen net niet aan en de bal kwam helaas niet voorbij de laatste linie.

Door het zwakke spel van de dames kreeg DBGC meer vertrouwen en begonnen iets beter te spelen en te combineren, Beyza had een aantal mooie reddingen die ervoor zorgde dat de aansluitingstreffer niet viel.

Toch kwam DBGC via een corner in de 89e minuut op 1-2, de dames van Emma stonden goed, echter had Noëlle een speelster die 2 koppen groter was en hem helaas langs Beyza kopte. 1-2 (89e minuut)

De scheidsrechter gaf nog 3 minuten blessuretijd, Tonnie hield het niet meer van de spanning en gaf meerdere malen aan zijn billen niet meer te voelen van het dichtknijpen, Jeroen zat op zijn beurt zeer ontspannen onderuit in de dug-out.

De dames hielden gelukkig de laatste 3 minuten de bal in het spel en de scheidsrechter had het hierdoor wel gezien, het eindsignaal klonk en de dames namen de 3 punten mee naar huis.

Op dit moment staan de dames van Emma op de 1e plaats, het is nog vroeg in het seizoen, maar het is al een goed begin geweest, Jeroen gaf na de wedstrijd al aan dat er nog een hoop te doen valt en liet vallen dat er woensdag een pittige training op de planning staat, succes dames ????

Volgende week nemen de dames het thuis om 12:00 op tegen NEO’25 VR1.

Iedereen is van harte welkom om de dames aan te moedigen op het mooie sportpark van SC Emma.

Ik wens iedereen een fijn weekend verder, stay safe en tot volgende week!