Een nieuwe start

In velerlei opzichten is bovenstaande titel van toepassing op onze vereniging.

Het proberen op te starten van het normale sportleven na het ellendige Corona virus. De kantine is ondertussen weer een paar avonden open geweest en de eerste oefenwedstrijd is al weer gespeeld op ons complex. Gelukkig weten veel leden de weg weer te vinden naar onze kantine en hieruit blijkt dat iedereen het gezellig samenzijn in de kantine gemist heeft.

Ook nieuw voor SC Emma is de indeling van ons vlaggenschip in de R’damse afdeling West2. Gelukkig zijn alle vijf Dordtse 3e klassers bij elkaar ingedeeld zodat we in elk geval 4 Derby’s hebben op ons sportpark tegen onze vrienden van RCD, Dubbeldam, FC Dordrecht (am) en GSC. Goed dat we nu niet eens als enige Dordtse ploeg ingedeeld zijn met alleen maar Brabantse ploegen. Eigenlijk is deze competitie een juiste mix van Zuid 1 en West 2. Uit beide afdelingen zijn er 7 ploegen in geplaatst.

Een nieuwe start gaan we straks ook maken met het kunstgras op ons huidige hoofdveld. Dit heeft het bestuur de laatste dagen heel wat grijze haren en hoofdpijn opgeleverd. We werden er afgelopen week mee geconfronteerd dat ze pas medio september gaan starten en begin november alles afgerond zal zijn (ze zouden eerst starten na de bouwvak). Dit zou betekenen dat er geen thuiswedstrijden voor de A categorie op ons complex tot november gespeeld kunnen worden. Met de hulp van het sportbedrijf zijn we naar een oplossing aan het zoeken en hoogst waarschijnlijk is die al gevonden. Het 2e veld krijgt een tijdelijke omheining zodat het eerste wel normaal alles thuis kan spelen. Deze week horen we hier meer over.

Ook zijn we deze week met een paar jongens begonnen om een ambitieus jeugdplan op poten te zetten. Dit staat nog in de kinderschoenen maar de eerste stappen zijn al gezet om van dit plan een succes te gaan maken. Tevens gaan we proberen om de meiden die de laatste jaren gestopt zijn weer aan het voetballen te krijgen. Niet geschoten is altijd mis.

Gelukkig kunnen we ook melden dat het eerste elftal een nieuwe leider heeft gevonden. Matthew Riet gaat het stokje overnemen van Jerry Krook. Klasse Matthew dat je dit wilt doen en gelukkig krijg je alle hulp van Jerry om jou goed in te werken. Veel succes! Jerry bedankt voor het vele werk wat jij de laatste jaren gedaan hebt voor de selectie. Goed om te melden dat Jerry niet verloren gaat voor onze club.

Nieuw is ook dat onze kantine sinds vorige week de officiële oefenruimte is voor een popband. BrassoCiety gaat elke dinsdagavond bij ons repeteren. Vooral de vaste Big Rivers bezoekers zullen hun goed kennen. Succes mannen en veel plezier.

https://www.youtube.com/watch?v=oV3LB_V9psY

Wat ook sinds 1 april veranderd is bij elke sportclub is het rookbeleid. Er mag niet meer gerookt worden in de kantines en rookhokken moeten verdwijnen. Het is alleen nog maar toegestaan om buiten te roken en dan nog wel minimaal 10 meter van het gebouw of vanaf het veld. Ook hier wordt een oplossing op ons complex voor bedacht. Ik als anti roker heb deze regels niet zelf verzonnen maar dit is een wettelijke regeling. Het gaat zelfs nog verder dat vanaf 2024 elk sportpark rookvrij moet zijn. Gelukkig heeft onze voorzitter al het goede voorbeeld gegeven door te stoppen met zijn stinksigaren.

Naast de al eerder genoemde nieuwe vaders bij ons nieuwe zaterdag 3 is ook ons voormalig eerste elftal speler Michael Leenheer vader geworden.

Nooit geweten dat jij kon scoren Michael ????

Allen gefeliciteerd en veel geluk.

Verder een waarschijnlijk nutteloze oproep☹

Ook bij SC Emma kunnen we nog heel wat handjes gebruiken om de boel draaiende te houden. Op allerlei gebieden zijn er handen nodig. Het zal onder andere mooi zijn als ons jeugdplan een breed gedragen kader krijgt. Ik droom er van om een stuk of 10 enthousiaste leden te mobiliseren om deze kar te trekken. Op dit moment bestaat de jeugdafdeling uit een paar man en hier kunnen we niet verder mee. Dus mensen sta op en meld je aan voor deze taak. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter de taken verdeeld kunnen worden. Een paar uurtjes per week voor je clubje moet toch wel lukken. Dus laat deze droom van mij uitkomen en niet zoals Borsato het in één van zijn “top “ songs benoemd.

Maar helaas is dit niet de enige plek waar hulp nodig is. In de kantine is hulp ook meer dan welkom. Jullie willen toch ook dat na een training of wedstrijd er een drankje of hapje voor je klaar staat? Op dit moment is dat nog net te behappen maar de druk op de vaste kern wordt wel steeds hoger.

Dus lieve leden denk eens goed na of je zelf iets kan doen voor onze mooie club of dat je iemand weet. Niet het bestuur maar WIJ met z’n allen zijn EMMA. Dus WIJ met z’n allen moeten de club draaiende houden. We teren nu teveel op mensen die dik de 70 en 80 al gepasseerd zijn. Dus jonge goden en godinnen meld je aan om iets te doen voor de club.

Alvast allemaal bedankt voor mijn achteraf niet nutteloze oproep !

Namens het bestuur

Leon Steenbakker

Links op de foto: Matthew Riet en rechts Jerry Krook.

Deel dit met je vrienden!