Dubbeldam ‘verpulvert’ na rust stadgenoot SC Emma (2-7)

Davey van Pelt en Randy van Eden over ‘vreemde’ stadsderby
UPDATE*Dordrecht - Dubbeldam verpulvert SC Emma in de derby met een zevenklapper’, zo begroette men in Dubbeldamse kringen de eclatante 2-7 zege op stadgenoot SC Emma. Bij rust waren de ploegen nog in evenwicht (2-2). Voor de Dubbeldamse monsterproductie tekenden Dennis Geschiere (2x), Yorrick Rombout Jerry van Ingen (2x), Xander Staphorst en Gijs Holvast . De laatste was goed voor zowel een assist als een treffer. In de 46ste minuut zette hij met een schitterende pass Xander Staphorst vrij voor de doelman (2-3). En in de 55ste minuut maakte hij zijn eerste officiële doelpunt in het eerste van Dubbeldam. Zo werd het een gedenkwaardige derby voor Gijs. Voor Emma scoorden Michael Potkamp en Dylan Stiegelis.
Dordt2222 vroeg Randy van Eden (SC Emma) en Davey van Pelt terug te blikken op de derby.
*Davey van Pelt (keeper Dubbeldam):
Dubbeldams doelman Davey van Pelt terugblikkend op de zevenklapper: 'In de eerste helft kwamen we al na 3 minuten 1-0 achter via een inschattingsfout van ons. Daarna kwamen wij op 1-1 door een actie van Jerry van Ingen. Vervolgens kwamen wij door een afstandsschot van Dennis Geschiere op 1-2, waar Emma net voor rust de 2-2 maakte uit een vrije trap die werd ingekopt! In de tweede helft kwamen wij heel sterk uit de startblokken, we kwamen via Xander Staphorst op 2-3 en daarna ging het snel door goals van Gijs Holvasten nogmaals Jerry waardoor we op 2-5 kwamen. Toen was het verzet wel over en scoorde wij via een prachtige lobbal van Yorick de 2-6. Dennis Geschiere bepaalde de eindstand op 2-7. Al met al hebben we keihard gewerkt en moeten we deze spirit doorzetten richting de komende weken!'
*Randy van Eden (speler SC Emma):
‘Ik hou het kort vandaag, anders ga ik dingen zeggen, waar ik spijt van ga krijgen. De eerste helft niet zoveel aan de hand. We komen twee keer op voorsprong door Michael Potkamp (1-0, na 40 seconden) en op 2-1 door Dylan Stiegelis. Gaan wel rusten met 2-2, maar veel was er niet aan de hand. Wat de tweede helft gebeurd is, wil ik even geen naam geven. We zijn overal op afgetroefd, gaven het binnen 10 minuten helemaal weg. Dubbeldam won alle duels en had een 'over mijn lijk mentaliteit'. We verliezen gewoon kansloos met 2-7 en dat in een derby... De gifbeker moet gauw leeg’.