De jeugd is weer gestart

Na de eerste training op zaterdag 20 augustus is het seizoen 2022-2023 al weer bijna een maand onderweg.

In die tussenliggende periode maar ook de periode daar voor is er veel werk verzet om van seizoen 2022-2023 een succes te maken. Ik geef jullie dan ook graag een inkijkje wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd en gerealiseerd.

Ledengroei
Om te starten zijn we bijzonder trots op het aantal teams waarmee we dit seizoen in de competitie spelen. De aanwas van nieuwe leden loopt gestaag door en hierdoor hebben we last minute zelfs nog een JO7 team kunnen inschrijven. In totaal zijn er nu zes jeugdteams waarbij de verwachting is dat we op korte termijn nog een extra JO7 en JO9 team gaan inschrijven. Aanvullend is het mooi om te zien dat ook bij de ‘de kabouters’ (leeftijd 4 t/m 6) een groep met toekomstige talenten binnenstroomt.

Trainersgroep
Uiteraard hebben al deze teams ook trainers nodig. En daarin zijn we prima geslaagd want ieder team heeft minimaal 2 trainers. Dit jaar zijn er maar liefst 5 nieuwe trainers/trainsters gestart. Benjamin, Gaston, Jeffrey, Jeroen en Asli welkom bij de club.

Nieuw dit seizoen is keeperstrainer Koen van de zondagselectie die de keepers de fijne kneepjes van het keepersvak leert. Koen uiteraard ook welkom.

Verder zijn we blij dat we ook dit seizoen gebruik mogen maken van de ervaring van Jan Witman en zijn passie voor het voetbal en het beter willen maken zowel spelers in de onderbouw maar ook de trainers. Jan begeleidt o.a. de trainers in de opzet en opbouw van hun trainingen. Maar speelt daarnaast ook een belangrijke rol in de begeleiding van spelers bij elementen zoals balaanname, passen en trappen. Hier ligt namelijk in het jeugdplan van SC Emma o.a. de focus op.

Alle trainers zullen dit jaar ook nog op trainerscursus van de KNVB gaan om zich nog verder te professionaliseren in het trainersvak.

Informatiebijeenkomst
Een aantal weken geleden is er een informatiebijeenkomst voor de ouders van alle leeftijdsgroepen geweest om de plannen en visie van SC Emma voor de komende vijf jaar uit te leggen. Andere punten die hierin aan bod zijn gekomen zijn ‘ouders langs de lijn’, wie is nu wie binnen de vereniging, oproep tot vrijwilligers en nog meer.

Waar ik graag wat dieper op in ga is de rol van de ouders. Want ook wij, net als andere verenigingen, lopen tegen het feit aan dat er onvoldoende vrijwilligers zijn. Iedereen heeft het druk en zelfs 1 x in de zoveel tijd 3 uurtjes achter de bar of in de keuken is voor velen geen optie. Op dit moment draait de jeugdafdeling op slechts een paar mensen waaronder ‘good old’ Krijn (80 jaar!), Matthew en ikzelf. En dat is echt veel en veel te weinig.

Gelukkig was de opkomst redelijk goed te noemen en hebben we ook weer een paar ouders kunnen vinden die vrijwilligerstaken gaan oppakken. Dank hiervoor namens mij maar ook namens de vereniging!
Maar ondanks die paar nieuw vrijwilligers zijn we er nog niet. Als we willen groeien en verder willen bouwen aan een goede jeugdafdeling zullen er toch echt nog een aantal ouders moeten opstaan om de handschoen op te pakken. Samen Sterk.

Sponsor
Via deze weg wil ik onze hoofdsponsor M.C.D. Vloerverwarming bedanken voor de extra set aan nieuwe tenues waarmee wij de JO12 en JO13 op 17-09-2022 weer in het nieuw hebben kunnen steken.

Activiteiten
Met de groei van het ledenaantal worden er ook weer tal van activiteiten georganiseerd. Op 20 augustus sloten we de eerste training van het seizoen af met een broodmaaltijd, Sinterklaas staat ook weer op het programma en uiteraard zal er weer een jeugdkamp gaan plaatsvinden. Want de jarenlange traditie die vorig jaar in ere is hersteld willen we natuurlijk de komende jaren weer vast onderdeel van de jeugdactiviteiten maken.

Ik wil de Activiteitencommissie (Matthew en Vanity) dan ook bedanken voor hun inzet.

Afsluitend is het allerbelangrijkste natuurlijk dat er weer lekker gevoetbald wordt. Wij zien gelukkig dat iedereen met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden komt, want plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Wij hebben er zin in. Samen met alle ouders en leden gaan we ervoor zorgen dat het seizoen 2022 - 2023 een mooi en sportief seizoen voor SC Emma zal worden.

Mocht je n.a.v. dit verhaal denken ik zou best een bijdrage kunnen leveren of mochten er vragen zijn, loop op de trainingsavonden of op zaterdag even de jeugdbestuurskamer binnen. Of mail gerust naar jeugdcommissie@scemma.nl

Dennis van Eijsden
Jeugdcoördinator SC Emma
06-21385915

Deel dit met je vrienden!