De Emma-speler thuis – Michel Gerde ( Stukje op website vv Dubbeldam)

Een speler van Emma, maar met een rijk voetbalverleden op ons eiland. Jammer genoeg bestaan veel van de verenigingen waar Michel Gerde gespeeld heeft inmiddels niet meer, maar zo te lezen heeft Michel zijn draai weer helemaal gevonden bij Emma. Mooi om weer een tegenstander aan het woord te zien.

Mijn naam is Michel Gerde inmiddels 50 jaar oud.
Mij is gevraagd door Rick of ik mee wilde doen voor een stukje in de Dubbeldammer, uiteraard wil ik dit doen. Ik lees het ook graag van anderen, dus doen we mee, Top.
Zelf heb ik om heel eerlijk te zijn niet echt heel veel met Dubbeldam op voetbal gebied, wel kom ik graag op jullie feestavonden die altijd zeer gezellig zijn!

Ik ben zelf op 5-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij Emma, heb daar de gehele jeugd doorlopen (super tijd), vanaf de senioren ben ik bij mijn maatje Johan van Helden die toen een elftal was begonnen bij Rios gaan voetballen.
Toen deze club helaas ophield met bestaan, zijn we wat gaan zwerven door Dordt heen, we hebben nog onder meer gespeeld voor DBC, Merwestein, Reeland en OMC. Sinds twee jaar ben ik weer op het oude nest terug bij Sc Emma. De cirkel is weer rond zeg maar.

Daarnaast ben ik enkele jaren, doordat mijn zoon Damian ging voetballen, actief geweest als jeugd trainer bij Sc Emma, dit samen met mijn maatje Johan van Helden en Henk Roeland Sr, dit heb ik met heel veel plezier gedaan .
Doordat mijn zoon bij FC Den Bosch ging voetballen hield het trainerschap voor mijn daarbij op. Hij heeft daar drie jaar gespeeld en omdat ik er toch altijd bij aanwezig was kon ik daar een functie krijgen als teammanager, ook dit heb ik met heel veel plezier gedaan.
Nu hij voor zijn 2e jaar speelt voor onze plaatselijke trots FC Dordrecht 014 samen met o,a jongens afkomstig van Dubbeldam - Vince,Thomas en Hamza - onder leiding van de welbekende Ronald Plaisier en assistenten John Beuk en nieuw dit jaar Sander van Andel kon ik ook daar aan de slag om te fungeren als teammanager/assistent scheidsrechter.
Geweldig om te zien hoe deze jongens zichzelf ontwikkelen en zo blijven we toch een beetje bij het (mooiste) spelletje betrokken zeg maar.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
Jawel ben zelf nog actief in het voetbal, ik speel in een vriendenteam bij Sc Emma 5 (ook wel Emma 13 genoemd) .
Ben wel zelf de oudste van het team, een hele wedstrijd zit er meestal niet meer in, 1 helft lukt nog aardig en uiteraard de 3e helft (waar het bij ons omgaat).
Hopelijk gaat het misschien nog lukken om deze competitie uit te spelen wat voor ons misschien wel het kampioenschap oplevert.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
Oei, dat zijn vele dingen geweest (teveel om op te noemen denk ik) waaronder vele kampioenschappen in mij jeugd tijd zowel later in de senioren.
Als ik er dan toch 1 of 2 mag uitlichten zijn het toch wel het Nederlands kampioenschap voor F1 teams met Sc Emma F1, wij kwamen daar terecht via een wildcard (sportiefste ploeg van toen). Dat toernooi waar 36 teams aan meededen werd gehouden in Castricum waar ook Dubbeldam zich had voor geplaatst.
Wij werden daar toen Nederlands kampioen met ons team, geweldige ervaring was dat. Om nooit meer te vergeten.
En in dit zelfde jaar (2014) speelden we tussen kerst en oud en nieuw een zaaltoernooi wat was georganiseerd was door Dordt Centraal om de Dordt Centraal Cup. We kwamen toen in de finale tegen Dubbeldam F1, wij wonnen deze finale en hadden de cup met de grote oren!
Dit en niet te vergeten het kampioenschap van vorig seizoen met FC Dordrecht O14 waren toch wel hoogtepunten voor mij.

Doe je iets om in conditie te blijven?
Ben op dit moment helaas geveld door een hernia, normaal probeer ik toch wel 1 of 2 keer te lopen voor mij zelf en niet te vergeten de volle 45 minuten op de zondag met Sc Emma 5 !!!
Daarnaast ben ik ook assistent grensrechter bij FC Dordrecht O14, waar ik bij deze jonge boys ook de nodige meters maak!

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
Ik ben zelfstandig ondernemer, heb een autobedrijf in in- en verkoop van gebruikte auto’s: www.Net-Cars.nl.
Als zelfstandige kom je eigenlijk altijd tijd te kort, dus hoef mij absoluut niet te vervelen.
Thuis kijken wij graag een serie of film en hedendaags volgen we het nieuws natuurlijk.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
Ik hoop sowieso dat deze ellende snel zou overgaan en we weer het normale leventje kunnen gaan oppakken .
Voor de rest, blijf positief,lief en zorgzaam voor elkaar, dan komt het van zelf weer goed !!!

Oh ja, bij deze wil ik vragen aan Dees Durinck of je vast wat kaarten kan reserveren voor de eerst volgende Hollands avond .

Deel dit met je vrienden!