Daklozenopvang op het Sportpark - Update 09-12-2022

Zojuist meer informatie gekregen over het onderstaande.

De nachtopvang op ons sportpark is een overloop tijdens koude dagen ( temperaturen onder 0 ) voor de noodopvang aan het Kromhout. Het komt er op neer dat deze dus alleen gebruikt wordt als er geen plaats meer is op het Kromhout. Dan worden de daklozen die daar geen plek meer hebben naar het Sportpark gestuurd. De route vanaf de binnenstad naar het sportpark wordt door BOA's, beveiliging en politie extra in de gaten gehouden. Iedereen moet daar dan tussen 18.00 en 19.00 uur binnen zijn. Na deze tijd is de opvang afgesloten en kunnen ze pas weer om 08.00 uur 's morgens naar buiten. Al met al zullen wij hier dus als SC Emma weinig tot geen last van hebben. Indien er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn is er de mogelijkheid om dinsdag 13 december tussen 16.00 en 19.00 uur binnen te lopen in de oude Emma kantine. Daar zitten mensen klaar om alle vragen te beantwoorden.

Beste leden, zoals jullie waarschijnlijk al via sociale media hebben vernomen komt er een tijdelijke daklozenopvang op ons Sportpark. Net als jullie werden wij als bestuur ook behoorlijk overvallen door dit nieuws. Vanzelfsprekend begrijpen wij dat er hulp nodig is voor deze mensen en als dat op ons Sportpark moet gebeuren is dat wat ons betreft geen probleem. Maar het is wel zo netjes als ze dit eerst met de betrokkenen op het Sportpark hadden gecommuniceerd. Maar ook bij de gemeente gaan dus wel eens zaken verkeerd...

Het komt er kortweg op neer dat er vanaf half december tot half maart 2023 een nachtopvang komt voor maximaal 25 daklozen in de oude Emma kantine naast de tribune.

Namens het bestuur,

Leon

Deel dit met je vrienden!