Alweer een jaar voorbij…en nog steeds geen kogel door de kerk

Beste Leden,

Al menig jaar –het begon ruim 6 jaar geleden- modderen we maar wat aan in onze stad.

De gemeente (lees Sportportefeuille) is een schip wat de gemeenteraad alleen maar drijvend houdt.

Geen enkele beslissing wordt genomen, dan wel jaren uitgesteld en iedere organisatie wordt een vette worst voorgehouden om uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een blaadje sla.

Gelukkig is het op ons sportpark ietwat anders, de bewoners c.q. clubs zijn in diverse geledingen bezig tezamen met een deel van de gemeente om een openbaar karakter te geven aan ons prachtige sportpark.

Hetgeen wel voor enige veranderingen zal zorgen.(denk daarbij aan het afstaan van het trainingsveld en verkrijging van een openbaar kunstgrasveld)

Het nadeel hiervan is dat wij wederom achteruitgaan in het ter beschikking stellen van trainingsaccommodatie aan onze leden. (een hybride veld op veld 3 zal de oplossing kunnen zijn)

Ondergetekende is bezig daar tezamen met de betrokkenen van de gemeente om tot een oplossing te komen.

Zolang de gemeente niet duidelijk is in het formuleren van hun doelstellingen en duidelijke signalen af te geven aan de betrokken clubs (FC Dordrecht amateurs en BVO, DFC, RCD, Emma, Dubbeldam, Movado en de tafeltennisvereniging) zal het nog menig jaar –in ieder geval tot de volgende verkiezingen- duren voordat de kogel door de kerk gaat.

Uiteraard hebben de clubs reden tot klagen want een blaadje sla is niet zo lekker als een vette worst.

We moeten 6 jaar terug om tot de conclusie te komen dat er flink wat mis is gegaan betreffende “toezeggingen” die gedaan zijn door de betreffende verantwoordelijke gemeenteraadsleden.

Misschien ook niet zo verwonderlijk als je plots taken krijgt waar totaal geen ervaring in is.

(een taak voor de overige partijen?)

Het wordt tijd dat er een financiële functie in de gemeente wordt gecreëerd waarbij wordt gekeken naar de huidige situatie en dat er duidelijkheid wordt gegeven wat mogelijk is, zowel financieel verantwoord als realistisch met betrekking tot de werkelijke meerwaarde ervan.

Kijk wat de accommodaties in nieuwe staat waard zijn en geef daarvoor toezeggingen (scheelt miljoenen), kijk naar de levensvatbaarheid van de diverse clubs en gooi geen miljoenen de sloot in.

Wat betreft de BVO in onze stad, de levensvatbaarheid staat al jaar in jaar uit ter discussie en nu heeft de gemeente aangegeven niet borg te staan voor vele miljoenen.

Hoe jammer dan ook- het is knap wat de BVO de laatste jaren met beperkte middelen heeft bereikt en chapeau voor menig persoon hoe dit te hebben bewerkstelligd (lees o.a. Hans de Zeeuw)- doch men dient zich af te vragen of zij niet in leven worden gehouden door een enkele geldschieter.

De optelsom is simpel:

Als iemand een huis wilt kopen van stel € 250.000 met gemeentegarantie krijg je ook geen garantie voor 17 miljoen.

Hoe spijtig ook voor de supporters (en geloof me ik ben er ook 1 van) maar realiteitszin is een belangrijk aspect in dit leven.

Het is uiteindelijk geld dat iedere inwoner van Dordrecht moet bijdragen om onze mooie stad goed in de spotlights te zetten.

Wethouder van sport Marco Stam is niet te benijden, immers hij zit met oud zeer opgescheept en is met handen en voeten gebonden aan waar de meerderheid van de gemeenteraad haar goedkeuring aan wenst te geven.

Tot overmaat van ramp is de functie voor herindeling van de sportparken vergeven aan iemand die totaal geen fiducie heeft met de onze gemeente.

Hij heeft de beste bedoelingen en zeker knowhow, alleen beginnen we weer van voren af aan.

Wees duidelijk zeg tegen de diverse betrokkenen Go or No Go en tegen welke voorwaarden de gemeente bereid is over de brug te komen.

Wij als clubs zijn alleen gebaat bij duidelijkheid en laat de o.a. amateurtak van FC Dordrecht niet langer zwemmen, het is al ruim een jaar geleden dat ze hun intrek hebben genomen op de Krommedijk doch zijn er zeker nog niet op vooruit gegaan omdat toezeggingen nog niet zijn nagekomen (Ik heb daar al enige jaren mijn twijfels over gehad en dat ook in woord aan betrokkenen mede gedeeld en niet om te pesten maar om verenigingen niet de verkeerde keuzes te laten maken…. maar helaas een blaadje sla -en dan nog in slechte staat- lijkt nu realiteitszin).

Ook wij als clubs moeten kritisch blijven naar ons zelf toe en in de spiegel blijven kijken, want de bomen groeien zeker niet tot aan de hemel, ook in Dordrecht niet.

En dan nog een mismanagement van de gemeenteraad: aan Oranjewit zou enkele tonnen ter beschikking worden gesteld voor aanpak van de parkeerproblematiek.

De oppositie is in zijn geheel op de tribune gaan zitten , oneens met het voorstel wat uiteindelijk uitstel zal blijken.

Wij hadden in 2009 (geen typefout) al recht op een kunstgrasveld te samen met E.B.O.H. en alhoewel Oranje-Wit reeds een 2e kunstgrasveld heeft waarvan zij de helft zelf dienen af te lossen en E.B.O.H. ook is voorzien lijkt het of er met 2 maten wordt gemeten.

Ik denk dat ondergetekende zich maar bij een gelovige partij (lees CDA of SGP)moet aansluiten want dan blijkt het streepje voor ineens te bestaan.

Na al dit serieuze gedoe nog enkele weetjes binnen onze club:

- Cor Rietdijk tezamen met Monique van Helden, Peter Riet, Linda van der Dungen en alle barvrijwilligers allen een deel van het kantinebeheer op zich hebben genomen.

- Dit aangezien Sonja haar taken niet naar behoren kon blijven vervullen omdat zij tegenwoordig zich volledig wil storten op haar baan en liever aan de kwast zit.

- Onze eerste selectie naar behoren presteert in de derde klasse, een ieder die zich hiervoor inzet: we zijn trots op jullie (nu nog onze winterdip vermijden, waarbij 100% inzet ook op de trainingen een must is, het kost ons cluppie genoeg om jullie optimaal te laten presteren).

- Peter Riet mij een kutvoorzitter vindt omdat ik hem wel vaak in het voetlicht zet.

- Onze dartclub een verrijking is voor ons verenigingsleven RNJ vloeren vertegenwoordigt door B. Hazenberg hiervoor verantwoordelijk is tezamen met de activiteitencommissie chapeau vrinden.

-Wij een voorbeeld zijn hoe met semi-commerciële avonden wordt omgegaan en alles tot minimale kans op excessen wordt gereduceerd.

-Gerrit van der Mijle is aangehouden bij de grens (niet voor mensenhandel hoor) en wat blijkt:

Invoer van 148 flessen water zonder invoerrechten te betalen-na controle bleken deze gevuld met jonge jenever-.

-Ton van Eijsden positieve berichten heeft gehad met betrekking tot zijn slopende ziekte.

-Edwin Riet na een verschrikkelijk bericht gelukkig een positieve nasleep heeft gekregen, geweldig jongen.

-Vrijdag de 20e voor onze leden weer een gezellige kerstavond wordt aangeboden.

-Leon Steenbakker 11% minder verjaardagen heeft bezocht.(van 159 naar 142 per jaar).

Leden ik wil jullie danken voor de geweldige sfeer binnen onze club, want dat blijft de levensader voor Emma

Ga zo door, zodat wij een voorbeeld blijven binnen onze gemeente.

Namens het bestuur wens ik een ieder een voorspoedig en gezond 2020 en fijne kerstdagen en dat geldt ook voor een ieder die de sport in Dordrecht vertegenwoordigt.

Jullie voorzitter Leo Teunissen.

Deel dit met je vrienden!