Emma zakt ondanks gelijkspel (1-1) naar rechtstreekse degradatieplek

Ondanks een verdienstelijk gelijkspel in Tilburg bij middenmoter Zigo zakte SC Emma in de derde klas naar een directe degradatieplaats. Dat kwam doordat medebroeder in de nood Coal met 4-5 won bij de andere degradatiekandidaat, WSJ. Zoals bekend degraderen de laatste twee van de stand rechtstreeks en zijn de drie ploegen daarboven aangewezen op de nacompetitie om lijfsbehoud. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan.
Selectiespeler Randy van Eden doet namens SC Emma verslag: ‘Vandaag Ziggo uit op het programma. Thuis speelden we in de laatste minuten met 3-3 gelijk. Met vandaag de wedstrijd tussen WSJ en Coal waren we eigenlijk genoodzaakt om te winnen. De eerste helft had Ziggo de eerste beste kans, 1 op 1 hield Serhan Tenekcioglu de goal schoon. Wij kwamen beter in de wedstrijd. Een vrije trap van ongeveer 25m schoot Bayram Akyon (rechts op de archieffoto) knap binnen voor de 0-1. Hierna weinig kansen over en weer. Bayram pakte in de 43ste minuut zijn tweede gele kaart, waardoor we met 10 kwamen te staan’.
Randy van Eden over het tweede bedrijf: ‘Na rust gingen we het iets anders neerzetten: 1 spits en proberen het zo lang mogelijk vol te houden. Dit ging aardig, al werden we wel flink achteruit gedrukt. Pas in de 60ste minuut viel de 1-1. Hierna hebben we echt geknokt als leeuwen, want het was voornamelijk verdedigen. Af en toe met kunst- en vliegwerk bleef het 1-1. Helaas heeft Coal gewonnen en zijn we een plekje gedaald’.
*STAND 3de klas: Rijen 23-51, GSBW 23-50, 12de Coal 23-17, 13de SC Emma 23-15, 14de WSJ 23-11.